четвъртък, 7 юни 2012 г.

Аюрведична вечер.


През лятото една серия от събития, курсове, лекции и семинари по здравословно хранене и начин на живот в Студио "РЕА", Хасково.

АЮРВЕДИЧНА ВЕЧЕР

Една вечер, в която ще определим типа доша, която преобладава във всеки от нас.

За начина на хранене и живот според дошата. Проблеми, които може да преживяваме при липса или излишък на една от дошите. Хапване на аюрведични ястия.


***



***
Aюрведа е хилядолетно индийско познание, което включва, както различни клонове на медицината, така и масажи, употребата на билки и други лечебни субстанции, упражнения, очистителни практики, правилно хранене, а също магии и заклинания. Разделът, разглеждащ храненето, обхваща избора на подходяща храна и хранителен режим за отделния човек чрез точно комбиниране на съставки и подправки в рецептите. Обръща внимание на разбирането на качествата на различните продукти за постигане на балансирани комбинации в ястията, както и на спазването на определени принципи на приготвяне и отношение към храната.
За разбирането и прилагането на аюрведическите постулати ще се спрем на петте основни елемента – ефир (етер), въздух, огън, вода и земя. 
Те възникват в началото на съществуването и всеки е породен от предходния и наследява неговите качества. Петте елемента се комбинират по двойки, за да се получат трите доши -  това са характеристики, които управляват всичко съществуващо – от часовете на деня, през сезоните, до нас, хората, като цялостни индивиди, състоящи се от физическо тяло, душа, качества на характера и т. н. Познанията ни за дошите и определянето на индивидуалния тип доша разкрива начините, по които всеки човек може да постигне баланс в живота си.
Цена - 20 лв.
22 юни, началото на лятото на 2012 година, 
19.30 - 21.30 часа.
Записване до 21 юни на тел: 0897 06 33 00

Няма коментари:

Публикуване на коментар